Sådan bliver du endnu klogere

Kvinde der lærer foran sin computer
Sådan bliver du endnu klogere
Henrik Andersen
-
22/05/2022
-

De fleste af os ved en del i forvejen. Især indenfor det felt, vi arbejdsmæssigt beskæftiger os med eller om vores hobbyer. For nogen er den viden tilstrækkelig, men for andre banker videbegærligheden på: Trangen til at vide mere og på samme tid dygtiggøre sig. Enten fordi man synes området er meget spændende eller fordi man ønsker at stige i graderne på arbejdspladsen.

Men hvordan bliver man dygtigere, klogere og mere kompetent i sit fag? Det giver vi 3 bud på her.

Undersøg muligheden for efteruddannelse

I mange fag er der mulighed for at komme på efteruddannelse og selvom man måske umiddelbart skulle tro, at cheferne på de danske arbejdspladser ikke synes, det er en god idé, at deres medarbejdere tager på kursus i stedet for at arbejde – så forholder det sig som regel modsat.

Mange ledere har nemlig forstået, at efteruddannelse gør medarbejderne endnu mere skarpe på deres arbejdsområde. Det påvirker hele virksomheden positivt og kan i sidste ende give øget kundetilgang, når kompetencerne er up-to-date.

Derfor: Undersøg mulighederne for efteruddannelse og præsentér din chef for de kurser eller uddannelsesforløb, du synes lyder spændende. Du finder efteruddannelse på både AMU-centre, hos IBA og på universiteterne. I nogle byer er der også aftenskolekurser, du kan tilmelde dig.

E-learning hjemme i din stue

Den nemmeste måde at blive klogere på er med e-learning. Her foregår undervisningen nemlig på din pc eller tablet, og derfor kan du både sidde på arbejdspladsen i arbejdstiden og hjemme i din stue, når du har fri.

Der er desuden ingen grænser for, hvad e-learning kan byde på. Lige fra teoriprøver til salgstræning.

Der er dog stor forskel på, hvordan undervisningen gennem e-learning foregår. Nogle e-learningsprogrammer er nemlig blot powerpoint-præsentationer, mens andre er interaktive programmer, der næsten kan minde om computerspil. Ved de mest avancerede e-learningsforløb, er disse typisk opbygget af flere forskellige medier og indeholder både lyd, video, speak, animation, grafik og interaktion.

Du finder efteruddannelse via e-learning ved at søge online efter aktører, der tilbyder dette. De fleste større uddannelsesinstitutioner har som regel også forskellige forløb, de kan tilbyde.

Find bøger – på biblioteket eller online

En simpel og uforpligtende måde at blive klogere på, er gennem bøgernes verden. Der findes nemlig bøger om det meste, og selvom du har læst mange, har du med garanti ikke læst alle.

Du behøver ikke engang rejse dig for at gå på biblioteket. Det kan du nemlig gøre hjemmefra, hvor du på bibliotek.dk kan se alle tilgængelige bøger på de danske biblioteker og enten bestille dine ønskede eksemplarer hjem til nem afhentning på dit lokale bibliotek. Hvis eksemplarerne findes som e-bøger eller lydbøger, kan du tilmed gratis dykke ned i dem via ereolen.dk

Du kan naturligvis også købe bøgerne selv. Særligt hvad angår engelsk faglitteratur, kan denne være svær at skaffe på bibliotekerne. Her må du derfor selv til lommerne.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!